H. C. Andersen på en helt ny måde…

De, der har fulgt denne side, vil vide at navnet “Stephanie Lundby” har det med at dukke op fra tid til anden, og som regel i forbindelse med billeder af mode, enten i form af tøj, accessories eller smykker – og som regel med en twist eller to. Hvem husker f.eks. ikke gedekiddet Billy – “Billy the Kid” eller Stephanie som en hardcore fashion-model?

Stephanie har netop afsluttet sin Bachelor på Designskolen i Kolding, og afslutningsprojektet var en serie på 5 tasker med hver deres tilhørende læderbody, konceptualiseret og designet over en række figurer fra H. C. Andersens eventyr “Kejserens Nye Klæder”. En sådan opgave indeholder som regel en såkaldt “Editorial”, en serie billeder hvor man præsenterer produkterne på en måde som hænger sammen med den oprindelige historie bag taskernes design, men samtidig tilfører noget nyt og anderledes.

Vi valgte at tage udgangspunkt i det, der vel er H. C. Andersens mest kendte citat, “At rejse er at leve”, og gik på jagt efter en lokation som kunne symbolisere citatet, men som samtidig kunne understøtte den farveskala som Stephanie havde valgt til sine designs (primært beige og brune farver). Gennembruddet kom, da jeg fandt Sydjyllands Veterantog, og mere specifikt deres remise i Lunderskov, hvor entusiaster har istandsat nogle fantastiske gamle lokomotiver og togvogne så de i det store og hele fremstår som nye, og med deres smukke træ-interiør var det lige, hvad vi stod og manglede.

Nanna Rosalia Sigaard var en overbevisende, smuk nordisk rejsende som gør en elegant entré og sidder afslappet blandt sine smukke tasker, og hendes skønhed var perfekt fremhævet af Bettina Harkon Høranders diskrete, gennemførte makeup og hår. Stephanie stod selv for stylingen af billederne, så mit arbejde bestod egentlig bare i at sætte et par lamper op som kunne kaste noget lys ind i togvognen (alting foregik i en lukket remise, så der er intet naturligt lys i billederne) og pege kameraet i den rigtig retning før jeg trykkede på udløseren.

Stephanie endte med at vælge tre af billederne i galleriet (1,2 og 5) til præsentationen af hendes opgave, men jeg synes næsten at I skulle have dem alle fem – så lækre er de.

Model: Nanna Rosalia Sigaard
Makeup: Bettina Harkon Høranders
Tasker, læderbody og styling: Stephanie Lundby
Lokation: SJVT, Lunderskov remise