Blomsterbarnet Kitty

Sidst i april tikkede der en besked ind i min indbakke fra Kitty (sidst set i rollen som en smuk, meget feminin pirat): “Skal vi have et shoot i rapsene, nu når de står gule?”

Og selvfølgelig skulle vi det – ikke mindst fordi jeg ved at tingene har det med at blive både underholdende og “skæve” når Kitty er på banen (og det blev de også denne gang, mere om det i en anden post).

Vi blev ret hurtige enige om at temaet skulle smage af blomsterbørn, 70’erne og peace, love & harmony. Kitty dykkede ind i sin GIGANTISKE samling af tøj og dukkede et par dage senere frem med nogle passende outfits, og i forventning om at kunne finde en brugbar rapsmark drog vi på ekspedition i landskabet nord for Fredericia. Små 20 minutter senere havde vi fundet et sted med en stor rapsmark i blomst, en passende mængde bakker som kunne fylde baggrunden lidt ud, en smule skov som kunne give baggrunden lidt farve og en parkeringsplads lige rundt om hjørnet. Nogen gange har man bare lov til at være heldig.

Den eneste faktor som drillede var faktisk også den eneste, vi ikke kunne gøre noget ved: Vejret. Himlen var én stor gråhvid, møgkedelig masse som bestemt ikke gjorde noget godt for vores billeder, men omvendt betød det at lyset var utroligt blødt og alligevel kunne give skygger nok til at give form og dimension til Kittys ansigt, og den medbragte reflektor kom aldrig i brug.

Alt i alt brugte vi vel et par timer i et område på cirka 20×30 meter i kanten af marken og kom derfra med en serie billeder som i den grad levede op til det tema, vi havde forberedt hjemmefra: Masser af retro-stemning, men stadig billeder som til enhver tid kunne glide lige ind i en magasin-reklame eller som produktbilleder på en webshop. Når man tager i betragtning hvor anarkistisk det kan gå hen og blive når Kitty og jeg stikker hovederne sammen, er det faktisk lidt af en bedrift i sig selv…!

Tro mod temaets ånd er billederne for en gangs skyld uredigerede, bortset fra en let justering af farve, lys og kontrast for at få et “look” i stil med en farvefilm fra 70’erne. Nogen gange behøver det slet ikke være så kompliceret.

Model: Kitty S. Mortensen